De leukste ideen voor een bruidstaart

Taart, een bruiloft is niet compleet zonder taart, maar wat als je nou bijvoorbeeld helemaal niet  zo gek bent op taart, hiervoor zijn gelukkig tegenwoordig ook hele leuke alternatieve voor te vinden. Heb je bijvoorbeeld al eens aan een donutwall gedacht, of cupcakes in plaats van taar tt. Anyways de mogelijkheden zijn eindeloos. 

 

Tegenwoordig zien bruidstaarten er niet alleen prachtig uit, maar smaaken ze ook nog eens heerlijk! Je wilt je gasten in iedergeval geen droge hap aanbieden en hoe vind je nou de beste leverancier voor jouw bruidstaart? Mijn tip is; bezoek bruidsbeurzen. Het bezoeken van deze beurzen is inmiddels mijn hobby geworden. Op deze beurzen staan er altijd wel een aantal leveranciers voor bruidstaarten en het mooie is vaak hebben deze leveranciers ook wat voorbeelden van smaken die je kan proeven! zo weet je dus eigenlijk direct wat ze kunnen en kun je perfect inspiratie op doen.

Trends

Momenteel zijn naked cakes en dripcakes helemaal HOT!
bij de zogehete naked cake, kies je voor heerlijke vulling en in tegenstelling van de marsepein taarten is dit een variant die niet mierzoet is door zijn laag suiker. en saai? NO WAY!!! je kunt deze taarten perfect stylen met mooie bloemen, vers fruit, noten,  of natuurlijk een combinatie daar van.


Naked cakes

Naked cakes vallen onder een aparte categorie taart. Je kunt de ambachtelijkheid van de bakker eraan aflezen want, zoals de naam al doet vermoeden, je ziet bijna alles. En anders dan bij een gewone taart.

'Natuurlijk' is een populaire trend, kijk eens wat je aan eetbare planten en bloemen in de tuin hebt staan. Laat vruchten en noten die je hebt gebruikt in de vulling
Óf houd het juist heel 'clean' en sober zodat die strakke lijnen extra goed uitkomen, bijvoorbeeld met geometrische decoratie. Een wat grafischer taartje met contrasterende kleuren biscuit en vulling is ook een lust voor het oog. kortom met de naked cake kun je eindeloos combineren en past perfect in een rustieke of bohemian wedding.

Drip cake

De drip cake is al een tijdje in als verjaardagstaart, dus waarom zou je dit ook niet doen op je bruiloft. Net als de caked cake kun je de taart zonder al te zoete laag marsepijn of fondant toch af maken met een laag vloeibare chocolade.

onlangs is Hema, begonnen met het verkopen van dripcakes, wil jij dus een betaalbare dripcake op je bruiloft zou een budget tip dus kunnen zijn de dripcake van de hema te bestellen. zo hebben ze ook diverse artikelen te koop waarmee je je dripcake kan opleuken. Benieuwd wat deze kost? Klik dan even op de foto

Alternatieven

Niet iedereen houdt alleen van taart, ikzelf ben er verzot op maar hoe vaak hoor je niet op een verjaardag; doe mij maar een klein stukje. Nou een ideaal alternatief is dan een cupcake. Maar als je nou eens echt iets anders wilt, denk dan eeens aan donuts! de donuts zullen gegarandeerd een succes zijn.

Net als bij bruidstaarten heb je onwijs veel keus en kun je de donuts laten decoreren, zodat deze perfect bij jullie thema zal passen. kortom De keuze is reuze.

Hot: de donut wall

Een toffe presentatie is natuurlijk essentieel. Maak een grote stapel donuts op een mooi plateau en zet deze op de sweet table of hang jij ze liever op aan een donutwall. De donut wall is een echte eyecatcher op jullie feest.

een betaalbare donutwall vond ik op whatawonderfulwedding.nl daar vond ik deze donutwall al voor € 17,50. 

Je kan er natuurlijk ook voor kiezen om zo'n wall zelf te maken. Heb jij een toevallig een handige aanstaande, of is jou (schoon)vader een handige Harry, zet ze dan hup gauw aan het werk voor zo leuke donut wall!

naked cake
naked cake