Een stralende huid

De meeste van ons zouden graag wakker worden met een stralende huid. Helaas is dit niet voor iedereen weggelegd. ook voor mij dus niet. maar je kunt er echter wel voor zorgen dat je een stralendere huid krijgt. Benieuwd hoe? In de blog van vandaag geven we je een aantal tips.


Tips voor een stralende huid

Zoals we hierboven al zeiden kun je ervoor zorgen dat je huid er stralender uitziet. Hierbij spelen twee factoren een belangrijke rol, namelijk je algemene levensstijl en je huidverzorging.

Levensstijl

Je levensstijl kan je huid beïnvloeden. Dit kan op verschillende manieren gebeuren door bijvoorbeeld je vochtinname, je voeding en de rust die je je lichaam gunt. Het is van belang om elke dag voldoende water te drinken. Dit is niet alleen relevant voor de algehele werking van je lichaam maar ook voor je huid. Wanneer je te weinig vocht in je lichaam hebt, zal er minder vocht aan je huid worden aangevoerd van binnenuit, waardoor de huid vaak doffer oogt. Wanneer je een stralende huid wilt hebben, zal je dus voldoende moeten drinken. Ook je voeding kan je huid beïnvloeden. We schreven al eerder een hele blog over voeding die goed is voor je huid.

Rust is ook essentieel voor je huid. Tijdens je slaap heeft je huid de tijd om zich te herstellen. Bovendien maak je wanneer je voldoende slaapt minder stresshormonen aan die een negatief effect kunnen hebben op de huid, zoals meer onzuiverheden of juist een drogere huid. Voldoende slaap is dus niet alleen belangrijk voor je algemene huidconditie, maar ook wanneer je een stralende huid wilt hebben.

huidverzorging

Ook je huidverzorging speelt een belangrijke rol bij het krijgen van een stralende huid. Het is belangrijk om goed naar je huid te luisteren en producten te gebruiken die bij je huidtype passen. Kies bijvoorbeeld bij een gevoelige huid voor een specifiek product dat geschikt is voor de gevoelige huid, zonder parfum en kleurstoffen. Dagelijks je huid goed reinigen draagt bij aan een frisse, stralende huid. Kies hierbij altijd een mild reinigingsproduct. Milde reinigers zijn er in verschillende vormen namelijk, face wash, reinigingsmelk en reinigingslotion.

Naast het reinigen is het hydrateren van je huid ook belangrijk voor een stralende huid. Door je huid goed te hydrateren wordt deze minder droog waardoor deze er weer stralender uit kan gaan zien. Het is wel belangrijk dat je ook bij het hydrateren kiest voor een crème die goed bij je huidtype past. Wanneer je de juiste producten kiest en deze met regelmaat gebruikt, zal je huid zo rustig mogelijk worden en meer gaan stralen.

Gebruik natuurlijke producten

Mijn tip is vooral; gebruik natuurlijke huireidproducten! zelf gebruik ik voor de dagelijkse reiniging Cenzaa.Een merk waar ikzelf erg tevreden over ben en die ik koop bij mijn schoonheidsspecialiste.  Maar welk product je eigenlijk ook kiest, let er bewust op dat hier geen stoffen inzitten die de huid juist uitdrogen of beschadigen!