Kinderen op jouw bruiloft


Nodig jij ze nou wel of niet uit, veel stellen vinden dit een lastige keuze. Om je een handje te helpen, heb ik wat voor- en nadelen van kinderen op je bruiloft op een rijtje gezet. Want jullie zitten vast niet te wachten op een neefje die tijdens de ceremonie alles bij elkaar gilt. Of kinderen die rond rennen en knoeien op jouw jurk. Maar heb je er ook al wel eens bij stil gestaan dat kinderen, heerlijk voor wat leven in de brouwerij kunnen zorgen. Want een opa die liever niet op de dansvloer staat, die kan ongetwijfeld geen nee verkopen tegen zijn kleindochter/kleinzoon.

Een bruiloft met kinderen - De voordelen:

  • Kinderen zijn altijd lekker spontaan op de trouwfoto's;
  • Je kunt kinderen betrekken bij je ceremonie als bruidskind of ringdrager; hiervoor heb ik ook twee leuke kinderaktes voor ontworpen,deze kun je gratis uitprinten.
  • Als je zelf kinderen hebt, kun je ze een speciale rol geven op je trouwdag;
  • Bruiloftsgasten hoeven geen oppas te regelen;
  • Kinderen zorgen vaak voor entertainment met hun gedrag;
  • Je kunt de outfits van jou en je mini-me matchen, superschattig!

Nadelen:

  • Kinderen kunnen gaan jengelen en daarmee de sfeer verstoren;
  • Ouders moeten hun kinderen in de gaten houden en hebben daardoor minder tijd
  • Bruiloftsgasten met kinderen gaan vaak eerder naar huis, vanwege de bedtijd van de kids; Maar voor de meeste ouders geld; zolang de kinderen het naar het zin hebben, zullen ze minder geneigd zijn vroeg naar huis te gaan.

Mochten de nadelen voor jou niet tegen de voordelen opwegen, dan heb ik hier een paar tips voor jullie.

Kindvriendelijke bruiloftslocatie

Houd tijdens de bruiloftsplanning al rekening met de kinderen en denk goed na over de locatie. Een kindvriendelijke locatie is een echte must! Zorg ervoor dat kinderen zich niet hoeven te vervelen, zorg dat er een speelruimte, speeltuin of springkussen aanwezig is.

Trouwakte laten tekenen door de kinderen

Ik heb een leuke trouwaktes ontworpen. Het is leuk als jullie eigen kinderen bij de ceremonie de akte kunnen tekenen! Trouw je net als in mijn geval dmv een onofficiële ceremonie, dan kun je in plaats van getuige ook alleen de kinderen laten tekenen.

kinderakte 1
kinderakte 1
kinderakte 2
kinderakte 2Slaapruimte voor kinderen

Zijn er kinderen die nog een middagdutje doen? Bij de meeste locaties is wel een ruimte waar kinderen in de middag even zich kunnen terug trekken, laat ouders een campingbedje mee nemen.

Activiteitenruimte

Kijk of er ruimte genoeg is voor kinderen, . Zorg voor ruimte waar je spellen zoals tafelvoetbal, twister of misschien zelfs een spelcomputer neer kan zetten. Je kan er natuurlijk voor kiezen dat de ouders toezicht houden, maar mijn tip; huur een nanny in. Wij hebben zelf een locatie op het strand, de kinderen kunnen hier dus heerlijk spelen. voor de avond toveren wij de ruimte waar de jongere kinderen in de middag een dutje doen, om tot een game/filmzaal. terwijl de ouders met de voetjes van de vloer gaan kunnen de kinderen dus heerlijk hier 'chillen'.

Nanny tijdens de bruiloft

Wil je helemaal geen omkijken hebben naar de kinderen? Tegenwoordig bestaan er bedrijven die nanny's leveren om je kinderen een hele dag te vermaken! Van het entertainment tot de catering: je kunt alles uit handen geven. Daar hebben jij en de ouders dus een hele dag geen omkijken meer naar!

Loungecafé

Wil je de jonge tieners vermaken? Zorg dan voor bijvoorbeeld een loungehoek met alcoholvrije cocktails, tijdschriften en kaarten. Deze jong volwassenen weten zichzelf wel te vermaken, maar zo hebben ze toch hun eigen plekje.

Budgettips voor kinderen op je bruiloft

De kindertafel

Zorg voor een speciale tafel voor de kinderen. Een vijfgangendiner is aan kinderen niet besteed, dat is veel te saai en door ze samen aan tafel te zetten,kunnen ze samen kletsen en spelen. Zorg in iedergeval voor aangepaste decoraties, kleurplaten als placemat, zo hou je de kinderen een tijd stil. je kan zelfs nog een boekje maken met opdrachten. En geef de kinderen als dessert ijs dat ze vervolgens zelf kunnen versieren. Succes gegarandeerd.

Ballonnenwedstrijd

Koop gekleurde ballonnen, lint, helium en maak kaartjes. Op de bruiloft kunnen de kinderen een tekening maken op de kaartjes. Schrijf vervolgens de NAW-gegevens op de achterkant en op het moment suprême laten jullie met zijn allen de ballonnen op. Een mooi effect en bovendien een spannend moment voor de kinderen. Wie z'n ballon komt het verst? 

fotocredits: Freepick
fotocredits: FreepickBuiten spelen

Zorg dat de kinderen ook even buiten kunnen spelen. Leg bijvoorbeeld ballen en springtouwen klaar, zodat ze zichzelf eventjes kunnen vermaken of zorg dat er een speeltuintje is.

Candybar

Kinderen en snoep, als ik bij mijn eigen kinderen het woord snoep roep dan komen ze aan gestormd. Een sweet table is dan ideaal. vul glazen potten met verschillende soorten snoep. Zo vorm je een lekker, kleurrijk geheel. Iets wat kinderen fantastisch vinden. En wist je dat met dropveters en chips trouwens perfect snoepkettingen maken. Of  laat ze lekker ouderwets koekhappen. Stop hier iets van lollies en een klein speelgoedje, zoals een popje of een autootje in. 

Fotograaf: Sarah-Jane Ethan Photography via Rock My Wedding
Fotograaf: Sarah-Jane Ethan Photography via Rock My Wedding