Bruiloftverzekering

Wanneer je gaat  trouwen moet je er niet aan denken dat je bruiloft niet door gaat. Maar toch is het wel goed om er bij stil te staan. wat als jij of je partner een ongeval krijgt,  of één van jullie ouders kan niet bij de bruiloft zijn. Dan heb je toch liever dat je een verzekering hebt die deze kosten dekt.

Bij ongevallen en aansprakelijkheid: Als het huwelijksfeest goed aan de gang is, zit een ongeluk in een klein hoekje... Met deze dekking zijn jullie en de gasten verzekerd tegen medische kosten en schade aan bezittingen.
Bij annulering huwelijksreis: Stel jullie huwelijk moet worden uitgesteld, dan geldt dit misschien ook voor jullie huwelijksreis. Je reis- annuleringsverzekering dekt niet altijd deze onkosten, vandaar dat het slim kan zijn om je huwelijksreis mee te verzekeren in de bruiloftsverzekering. In dit geval neem je de kosten van jullie huwelijksreis mee in de totale kosten voor jullie bruiloft. Het totaalbedrag van jullie huwelijk is het bedrag dat verzekerd wordt.

Waarom verzekeren?

Een bruiloft is erg duur.  Een bruiloftverzekering af sluiten lijkt mij dan ook een verstandige keus. Natuurlijk hopen we dat je bruiloft vlekkeloos verloopt, maar waarom dat risico lopen? Wat als een van jullie iets overkomt of dat de tuin van jullie trouwlocatie is afgebrand, Maar denk ook aan een trouwvervoer dat niet komt opdagen of je bruidsjurk die stuk gaat. Geen leuke dingen om aan te denken, maar wel belangrijk voor de grote dag. Met het afsluiten van deze verzekering hoef je je in dit soort situaties geen zorgen te maken om de eventuele kosten.


Wat houdt een bruiloftverzekering in?

Een trouwverzekering vergoedt de financiële schade die je lijdt als jullie huwelijk buiten jullie schuld niet door kan gaan of verplaatst moet worden. Denk hierbij aan de reserveringskosten, huur van de locatie, trouwfotograaf, band en het drukwerk. Ook is het mogelijk om jullie huwelijkscadeaus, de trouwkleding en de huwelijksreis te verzekeren.

Wat is er wel en niet gedekt?

Je verzekert je bruiloft tegen het totaalbedrag dat jullie uitgeven aan de grote dag. Alle losse elementen zoals de trouwjurk, de locatie, de catering, de DJ of band en zélfs de cadeaus zijn dus tegen beschadigingen verzekerd. Maar let wel op: niet elke verzekering is hetzelfde. Lees dus altijd goed de voorwaarden van het bedrijf waar je de verzekering gaat afsluiten. Als je in het buitenland trouwt, dan moet je daar bijvoorbeeld een speciale verzekering voor afsluiten. 


kies voor aanvullende pakketten.

Het is verstandig om een aanvullend pakket af te sluiten wanneer de volgende dingen niet in het basispakket zitten.

Bij slecht weer: Trouwen jullie buiten of is een deel van jullie dag in de fresh air gepland? Dan gaan je nekharen al overeind staan als je denkt aan regen. Wanneer jullie voor deze dekking kiezen, zijn jullie verzekerd voor de onkosten van het uitstellen, onderbreken of voortijdig beëindigen van de bruiloft en het feest door extreme weersomstandigheden.


Wat is er niet gedekt?

Bestaande ziektes en financiële problemen van leveranciers óf bij jullie zelf, worden niet gedekt. Bij financiële problemen kun je denken aan contractbreuk van een leverancier of het niet rond krijgen van een vergunning. Bij bestaande ziektes kun je denken aan je moeder die bijvoorbeeld een dag voor de bruiloft een migraineaanval krijgt en daardoor niet in staat is om jullie bruiloft bij te wonen. Dit kun je niet verhalen op de verzekering. Hetzelfde geldt wanneer de bruid of bruidegom niet komt opdagen of er sprake is van overspel waardoor het huwelijk afgelast wordt. Bedenk ook dat je in sommige situaties geen aanspraak kunt maken op jullie bruiloftsverzekering, maar wel op een ander verzekering. Stel je bijvoorbeeld voor dat je broertje zijn glas bier over de geluidsinstallatie van de DJ stoot en deze vervolgens kapot is, dan kun je deze schade op zijn WA-verzekering verhalen.

Wat  betaal je voor een trouwverzekering?

Voor een trouwverzekering betaal je meestal een eenmalige premie die bestaat uit een percentage van het verzekerde bedrag. Het verzekerde bedrag is het totale bedrag dat jullie uitgeven aan de bruiloft. Daarnaast speelt ook mee wat je wilt verzekeren: hoe meer er gedekt wordt, hoe hoger de prijs. Een basisverzekering bij een bruiloft van € 20.000 kost bijvoorbeeld rond de € 280. Nieuwsgierig? Vergelijk zelf gemakkelijk wat jullie premie zou zijn bij geen cent teveel.