Wanneer begin je nou met de voorbereidingen?

De trouwplanning is het belangrijkste onderdeel in de aanloop naar je grote dag. Er komt namelijk een hoop bij kijken. Waar moet je beginnen en wanneer begin je nou eigenlijk? Tja, je kunt wel begrijpen dat al die stress die het met zich mee kan brengen, van sommig een bruidzilla maakt.

Om jullie een handje te helpen met het plannen heb ik een handige overzicht voor jou gemaakt.

Wanneer beginnen met de trouwplanning?

De trouwplanning, waarschijnlijk hebben jullie al wel wat idee├źn opgedaan . En jullie plannen wil je dolgraag realiseren. Verstandig is dus om een jaar (misschien zelfs langer) van tevoren te beginnen met plannen. Op die manier heb je genoeg tijd om alle te regelen en voorom je teleurstellingen.

Wat kost het om te trouwen?

Of je het gehele budget nou al op de bank hebt staan of dat jullie in aanloop van jullie huwelijk zo veel mogelijk bij elkaar sparen, het trouwbudget is super belangrijk bij de trouwplanning. Want laten we eerlijk zijn, de opties die ver buiten je budget zijn, vallen per direct af. Naar mijn mening, kan iedereen trouwen. Ga samen met je partner na hoeveel jullie aan welk onderdeel willen/kunnen besteden en gebruik dit als richtlijn. Hou je budget goed en overzichtelijk bij in een excel sheet of notitie boekje. Hou dit budget ook aan, je zult zien zodra je begint te plannen je al heel gauw over je budget heen gaat. Bekijk kritisch wat je wel en niet de moeite waard vindt. 

Het kiezen van de datum

Bepaal als allereerste de datum van jullie huwelijk! Op welke datum willen jij en je lief elkaar het ja-woord geven.  Peil ook even of de voor jullie, belangrijkste mensen ook op die datum beschikbaar zijn.

Waar moet je beginnen?

Begin bij de trouwlocatie, band en fotograaf. Zonder een locatie geen feest, zonder de band geen sfeer en een bruiloft zonder trouwfotograaf is een ware stressfactor. Deze partijen zijn ook al ruim van te voren volgeboekt door andere bruidsparen, dus wil jij  geen genoegen nemen met een 2e of 3e keus. Boek deze dan al ruim van te voren, zo hoef je geen zorgen te maken of je er tijdig uitkomt. . Probeer de drie grootste onderdelen dan ook als eerste van je trouwplanning af te strepen. Maar maak geen overhaaste beslissingen en sta 100% achter je keuze, het zijn niet voor niets de belangrijkste onderdelen van een bruiloft! 

De gastenlijst

Een gastenlijst voor jullie bruiloft maken is Killing, wees kritisch wie je wel en niet wil uitnodigen. Je achternichtje, die je al 3 jaar niet hebt gezien, hoef je dus niet persee uit te nodigen.  Het samenstellen van een gastenlijst kan veel problemen opleveren,de kans dat jij en je partner het niet eens zijn is groot.  Een goed idee is om eerst  allebei apart een gastenlijst op te stellen. Hierna kun je kijken of jullie geen mensen vergeten zijn, of dat er misschien toch mensen geschrapt moeten worden. Voor veel aanstaande bruidsparen best een dingetje! Respecteer  elkaars mening. en het volgen van onderstaand schema kan jullie goed helpen bij het samenstellen van de gastenlijst.

Het draaiboek voor jullie bruiloft

Stel een draaiboek op! Bij een draaiboek is het belangrijk dat je rekening houdt met 'de vijf w's': wie, wat, waar, waarom en wanneer? Het is het handigst om alles om het ja-woord heen te plannen. Zet op papier de tijden die vast staan, voordat je aan de details begint. Een draaiboek voor jullie bruiloft is een handig richtlijn en zo krijg je een goed beeld over hoe de bruiloft eruit gaat zien. vergeet vooral niet reistijd mee te nemen in je draaiboek, wanneer je bruiloft zich op meerdere locaties afspeelt.

Planningschema

Ik heb voor jullie een handig schema opgesteld, zodat jullie direct kunnen beginnen met plannen.
Ik wens jullie veel succes met alle voorpret!